mediatiedote maaliskuu 2017

 

Suomalais- ja syyrialaisnaiset luovat RAGAMUF-tuoliryijyt käsi kädessä

 

Joustava RAGAMUF-tuoliryijy (tuolinpäällinen) muotoutuu erikokoisten ja -mallisten tuolien päälle. Se solmitaan käsin tekstiiliteollisuuden ylijäämämateriaalista tuotetusta neuloskuteesta. Jokainen tuoliryijy on uniikki, sillä sen tekijä saa itse valita solmimansa ryijyn värityksen ja kuosin. 

RAGAMUF työllistää Turkissa asuvia syyrialaispakolaisnaisia. Palkkaamme taloudellisesti heikoimmassa asemassa olevia naisia tavoitteenamme mahdollistaa heille itsenäinen elämä. Paikallinen humanitaarinen avustusjärjestö Turkissa on paikallinen kumppanimme, jonka avulla löydämme työntekijät. 

RAGAMUF-tuoliryijyt lanseerattiin Indiegogo-joukkorahoituskampanjana 17.1.2017. Kampanjan tavoitteena oli ennakkotilausten saaminen ja kansainvälisen näkyvyyden saavuttaminen, jotta monia pakolaisnaisia voidaan työllistää. Kampanjarahoituksella RAGAMUF avaa verkkokaupan vuoden 2017 aikana.   

RAGAMUFin perustaja ja omistaja on oululainen toimitusjohtaja KTM Martta Leskelä. Tuoliryijyn on suunnitellut muotoilija Tuula Pöyhönen Helsingistä.  

 

Lisätiedot ja -kuvat sekä haastatteluajat:      

 

Martta Leskelä  

RAGAMUF, CEO

hello@ragamuf.com

+ 358 40 7089148

 

Lue koko RAGAMUF-tarina.